24 februarie 2023

De ce în Biblie nu scrie nimic despre piramidele egiptene?

Există o mulțime de paradoxuri în istorie. Unul dintre ele este motivul pentru care Biblia nu spune nimic despre piramidele egiptene, deși poporul evreu și cel egiptean au fost în strânse legături. Egiptologii susțin că impresionantele construcții au fost ridicate cu mult timp înaintea scrierii Vechiului Testament.

De ce Biblia nu menționează piramidele

O eventuală menționare a piramidelor în Biblie ar fi putut răspunde la unele întrebări precum cine le-a construit și care a fost scopul lor.

Încă din antichitate piramidele au fost considerate minuni ale ingineriei și, prin urmare, autorii Bibliei ar fi trebuit să recunoască asta, chiar dacă monumentele erau închinate unor zei păgâni.

Biblia descrie multe construcții ridicate în Orientul Mijlociu încă din anul 2600 î.Hr. Una dintre structurile menționate în Biblie este faimosul „Turn al Babilonului ”, cunoscut mai bine sub numele de Turnul Babel. O altă clădire mare care este menționată în Sfânta Scriptură este Templul lui Solomon, construit între 966 și 586 î.Hr.

Cu siguranță piramidele existau pe vremea lui Moise, cel care a fost crescut de fiica unui faraon egiptean care l-a găsit într-un râu, așezat într-un coș. Unii cred că evreii chiar au ajutat la construirea piramidelor în timpul petrecut în Egipt, înainte ca Moise să îi conducă în Țara Făgăduinței.În ceea ce privește cele trei piramide din Giza, se crede că evreii nu au fost implicați în construcția lor, deoarece acestea au fost ridicate înainte ca ei să ajungă în Egipt. Totuși, există multe alte piramide pe care evreii ar fi trebuit să le vadă.

Unii specialiști susțin că motivul pentru care Biblia nu menționează piramidele este obișnuința, deoarece, după aproximativ 500-1000 de ani de la construcția lor oamenii se obișnuiseră cu ele. Imensele structuri erau considerate inutile și nu aveau nimic special. O altă ipoteză este că aceste construcții nu aveau nimic de-a face cu evenimentele descrise în Sfânta Scriptură.

Faptul că în Biblia nu scrie nimic despre piramide respinge indirect teoria conform căreia acestea au fost construite de către sclavi evrei. La urma urmei, Scriptura descrie cum evreii au fost folosiți ca sclavi la construirea unor orașe egiptene, dar nu spune nimic despre piramide.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *