27 februarie 2023

Migingo, cea mai aglomerată insulă din lume. De ce se înghesuie oamenii aici

Migingo este o insulă care se află în apele Lacului Victoria din Africa. Are jumătate din dimensiunea unui teren de fotbal și o populație de peste 500 de locuitori, ceea ce o face unul dintre cele mai dens populate locuri de pe Terra.

De ce se înghesuie oamenii pe insula Migingo

Această insulă nici măcar nu a existat până la începutul anilor 1990, când apele lacului Victoria au început să se retragă, dând naștere unui nou pământ.

Interesant este faptul că primii pescari veniți aici au fost kenyeni, dar prezența lor a intrat în atenția autorităților din Uganda. Ca urmare, statul ugandez și-a trimis reprezentanții pentru a-i taxa pe pescari și pentru a le oferi protecție împotriva piraților. Pescarii s-au simțit intimidați de aceste taxe si s-au plâns autorităților kenyene.

Guvernul din Kenya a trimis aici niște „forțele de securitate” și era foarte aproape să izbucnească o confruntare armată între cele două țări. În cele din urmă, atât Kenya, cât și Uganda au decis să nu îi mai hărțuiască pe pescari.

Din cauza faptului că niciuna dintre țări nu a anexat oficial insula, locuitorii din Migingo se pot considera relativ autonomi. Costul acestei autonomii este reprezentat de banii pe care insula îi plătește simultan la bugetele Ugandei și Kenyei. Cu toate acestea, chiar și cu taxe destul de ridicate, localnicii au venituri mult mai mari decât cele ale concetățenilor de pe continent.

Locuitorii de pe insula Migingo fac avere din pescuit

Pescuitul este principala ocupație pe insulă deoarece zona este foarte bogată în pește. Aproape toți locuitorii de aici sunt pescari, câștigând de 3-4 ori mai mult decât locuitorii de pe continent. Pescarii își vând capturile intermediarilor direct din bărci și sunt plătiți în numerar. Din cauza veniturilor destul de ridicate, mulți pescari cu experiență visează să se stabilească pe această insulă.

De asemenea, insula africană are o infrastructură destul de dezvoltată. Aici există 13 baruri, un salon de înfrumusețare, o farmacie, o biserică, chiar și un bordel. Potrivit fotografului și călătorului german Jesco Denzel, care a făcut un fotoreportaj despre insulă, mulți pescari își cheltuiesc toți banii pe distracții, iar cea mai frecventă cauză de deces de pe insulă este SIDA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *