6 februarie 2023

Pietrele care plâng, fenomenul spectaculos din Japonia

Natura găsește întotdeauna diferite moduri pentru a ne surprinde, iar fenomenul spectaculos al „Pietrelor care plâng” din Japonia este doar o dovadă că lumea naturală este deosebită.

Cei care se plimbă pe plaja din apropierea provinciei Okayama, din Japonia, au ocazia să admire frumusețea „Pietrelor care plâng”. Astfel, în fiecare noapte, localnicii sunt martorii unui spectacol de lumini impresionant: sute de mii de luminițe, de un albastru fluorescent ireal, plutesc prin apă și înfrumusețează nisipul și stâncile, creând un peisaj de vis.

Fenomenul spectaculos are loc datorită licuricilor de mare, numite și watasenia scintillans , creaturi minuscule, de doar 3 milimetri lungime, ale căror corpuri sunt dotate cu fotofore, organe speciale care produc lumină.

În mod normal, aceste vietăți trăiesc la peste 300 de metri adâncime, însă sunt aduse de valuri la suprafață. Licuricii de mare pot fi văzuți încă de la începutul lunii mai, până în luna octombrie, iar spectacolul de lumini realizat de aceștia este parcă ireal.

În 2015, doi fotografi – Trevor Williams și Jonathan Galione – s-au folosit de forța luminiscentă a acestor minuscule creaturi pentru a realiza o serie de fotografii.

Mai jos puteți vedea rezultatul lor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *