5 aprilie 2023

Zhangjiajie – podul cu zece recorduri mondiale

Podul din sticlă Zhangjiajie este un pod skywalk din Zhangjiajie, Hunan, deasupra zonei Wulingyuan.

Podul, construit ca o atracție pentru turiști, este cu fund de sticlă și este transparent. Când s-a deschis, a fost cel mai lung și mai înalt pod cu fund de sticlă din lume.

Podul, deschis publicului pe 20 august 2016, măsoară 430 de metri în lungime totală și 6 metri în lățime și este suspendat la aproximativ 300 de metri deasupra solului.

Podul se întinde pe canionul dintre două stânci de munte din Parcul Național Forestier Zhangjiajie din nord-vestul provinciei Hunan, China.

Este conceput pentru a transporta până la 800 de vizitatori simultan. Podul a fost proiectat de arhitectul israelian Haim Dotan.

Pentru a construi podul, inginerii au ridicat patru stâlpi de sprijin pe marginile pereților canionului. Podul este realizat dintr-un cadru metalic cu mai mult de 120 de panouri de sticlă.

Fiecare dintre aceste panouri este în trei straturi și este o placă de sticlă călită cu o grosime de 5,1 centimetri.

Există trei leagăne lungi atașate de partea inferioară a podului. Există, de asemenea, o zonă pentru a face un bungee jumping de 285 de metri considerat a fi cel mai înalt bungee jump din lume.

Potrivit Comitetului de Management al Podului, podul a stabilit zece recorduri mondiale în ceea ce privește proiectarea și construcția sa.

Recordul ca fiind cel mai lung pod de sticlă a trecut de atunci la un pod de sticlă din zona pitorească Hongyagu, Hebei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *